Kom godt i gang med øvelserne

Her kan du læse lidt om tankerne med FCM Teknikmærke, som er meget relevant i fodboldtræningen

FC Midtjylland har i øvelserne i FCM Teknikmærke valgt at sætte fokus på balance og koordination (jonglering og jonglering med hovedet) – hurtige fødder (vende- og driblebanerne samt finter) – boldbehandling (første berøring langs jorden og i luften) – pasningsfærdigheder (pasninger) samt det at score mål (offensive hovedstød – spark på mål).

Øvelserne som sådan er ikke revolutionerende, og mange vil sikkert nikke genkendende til enten hele øvelser eller dele deraf fra andre sammenhænge. Hele vejen igennem er der dog fokus på den enkelte tekniske detalje, men samtidig er FCM Teknikmærke også gjort funktionelt, så værdien af den tekniske træning kan overføres til kamprelaterede handlinger.

Derfor er der i flere øvelser, gjort det bevidste valg, at der fx efter en finte eller en førsteberøring skal ske en efterfølgende handling, der i disse tilfælde handler om at sparke en bold i mål, men da det som skrevet, er den enkelte detalje (fx første berøring), der er fokus på, betyder det mindre, hvilket ben bolden sparkes i mål med, hvorfor det i princippet godt kan ske med favoritbenet på samtlige forsøg i den enkelte tekniske disciplin.

Generelt set vil FCM Klubsamarbejdet gerne sætte fokus på det at score flere mål. Der udvikles i dansk fodbold ikke mange topangribere, hvilket kan hænge sammen med, at det at afslutte ikke trænes nok, så det må vi gøre noget ved. Vi opfordrer ikke til den endeløse kø-træning, hvor en hel række af spillere står og venter på, at én spiller sparker på mål, men snarere at det at score mål indtænkes i den almindelige tekniske træning, som gøres i øvelserne her.

Se nedenfor øvelsesbeskrivelserne for FCM Teknikmærke, og så er det ellers bare om at komme ud på træningsbanen.