Sådan fungerer teknikmærket

Hvad er FCM Teknikmærke? Læs mere herunder.

Driblinger, finter, kvalitet i pasningsspillet, 1. berøring, koordination og balance er vigtige elementer i den form for fodbold, der spilles på nuværende tidspunkt. Hvis man ser tilbage i tiden, vil man også her se, at de spillere der har været afgørende, er spillere med teknik som spidskompetence. Spillere som Pele, Maradona, Platini, Ronaldo, Ronaldinho, Cristiano Ronaldo, Messi og i FC Midtjylland-regi Mohammed Zidan, Pione Sisto, Gustav Wikheim og Evander Ferreira er alle spillere, som har henrykket fodboldelskere.

Desværre må vi dog konstatere, at antallet af danskere, der via teknik og elegance har tryllebundet en hel fodboldverden, er begrænset. Teknik er måske ikke det vigtigste i fodbold, men uden teknik bliver man ingenting. Øvelse gør mester.

FCM Teknikmærke er tiltænkt spillere i aldersgruppen op til og med 16 år, og derfor er der naturligvis også forskel på, hvad drenge og piger med så forskellige aldre kan mestre.

Konceptet er bygget op, så spillerne vil kunne tage bronze-, sølv- og guldmærket i egen klub, med klubbens egne trænere som dommere. Når man så har taget guldmærket, vil spillerne én gang hvert år kunne komme ind på FCMs Akademi og aflægge prøven for ulvemærket, og her er det så bl.a. FCM-trænere, der bedømmer spillernes indsats med det ekstra krav, at alle prøver skal bestås på én dag.

Spillere, der består prøven for ulvemærket, vil komme på MCH Arena og blive hyldet på banen til en af FCM forudbestemt kamp. Datoerne og tilmeldingsfristen for prøveaflæggelse i ulvemærket vil blive offentliggjort her på sitet.

Når spillerne ønsker at aflægge prøve i enten bronze – sølv – eller guldmærket skal to voksne/officielle trænere fra klubben underskrive på de respektive mærker (læs mere under ”Mærkerne”). Disse skal i bedømmelsen være fair overfor både FCM Teknikmærke og over for spilleren, forstået således, at man hverken bare skal lade fejl fra den enkelte spiller passere, men omvendt heller ikke være unødvendig hård, hvorfor det er tilladt at annullere et forsøg, hvis bolden spilles for dårligt til spilleren, der aflægger prøve.