Af Flemming Bjerre

Vi støder heldigvis på mange frivillige ledere rundt om i samarbejdsklubberne, som har været med i mange år. En af dem er Bo Nielsen fra Koldby-Hørdum IF, der som formand for område 1 sidder i Fodboldudvalget i FCM Klubsamarbejdet. Område 1 består af klubber fra Thy og Mors.

Det lå ikke i kortene, at det var fodbold, Bo skulle kaste sine frivillige timer over. Bo var efter eget udsagn noget bedre til volleyball end fodbold, så fra starten var det volleyafdelingen i Koldby-Hørdum IF, der fik glæde af Bos lyst til det frivillige arbejde.

Bo har altid været interesseret i fodbold og har også selv spillet i en årrække. Da børnene blev aktive i fodboldklubben, startede han som ungdomstræner i fodboldafdelingen, hvor han siden har været involveret. Bo Nielsen sidder i dag i Ungdomsudvalget i Koldby-Hørdum IF, i Hørdum Hallens bestyrelse samt i en lokal sparekasses repræsentantskab.

- Det giver mig en masse oplevelser at være frivillig. Jeg er i tæt kontakt med en række andre gode frivillige, der lige som jeg gerne vil gøre noget godt for andre. Det giver mig en stor tilfredsstillelse at se, når noget fungerer og blomstrer, fortæller Bo Nielsen.

Koldby-Hørdum IF er som flere andre klubber i Thy påvirket af faldende børnetal, og det har medført et forøget samarbejde med andre klubber i området - en nødvendighed for at kunne stille hold i de ældre årgange.

- Vi er fortrøstningsfulde og glæder os til, at de fleste hold starter op på lørdag. Vi har heldigvis ikke haft de store udfordringer med at finde frivillige trænere og ledere, oplyser Bo Nielsen.

FCM Klubsamarbejdet

Det var lidt tilfældigheder, der gjorde, at Bo Nielsen blev involveret i FCM Klubsamarbejdet. Bo har beskæftiget sig med lidt af hvert. I dag arbejder han som buschauffør, men har også været selvstændig vognmand. I en periode arbejdede han som skraldemand, hvor en af de gode kolleger var Morten Smed, der også havde sin gang i Koldby-Hørdum IF.

Morten Smed har haft en vigtig rolle i FCM Klubsamarbejdets spæde start og bl.a. været formand i 5 år. Han blev i 2010 optaget som æresmedlem i FCM Klubsamarbejdet. Hvis Morten havde brug for en følgesvend til møderne i Klubsamarbejdet, blev Bo inviteret med. Og arbejdet i Klubsamarbejdet vækkede en klar interesse hos Bo Nielsen. Bo har været den lokale klubs repræsentant i Klubsamarbejdet i 12-15 år og siddet i Fodboldudvalget de seneste 7-8 år.

Det har for Bo og Koldby-Hørdum IF været en fornøjelse at være en del af FCM Klubsamarbejdet. Bo er rigtigt glad for de mange tilbud, Klubsamarbejdet har til samarbejdsklubberne - herunder trænerkurser, besøg af spillere fra Superligaklubben, ture til stadion for at se en hjemmekamp, infoskærme m.m.

- Jeg kan kun opfordre hver enkelt samarbejdsklub til at engagere sig i samarbejdet. Med de mange gode tilbud, som Klubsamarbejdet byder på, er det vigtigt at vi som klub benytter os af de mange muligheder. Det er lidt som et tag-selv-bord, hvor vi som klub selv bestemmer, hvor stort et udbytte vi vil opnå at være en del af FCM Klubsamarbejdet, slutter Bo Nielsen.