Simon Kjær, Winston Reid, Erik Sviatchenko og Joachim Andersen. Jo, Akademiet har en god historik, når det kommer til at udvikle stærke midterforsvarere.

Seneste skud på stammen er 15-årige Malthe Bøndergaard, der i slutningen af sidste år skrev under på en tre-årig ungdomskontrakt.

– Han er en dygtig central forsvarsspiller med stor styrke i duellerne. Derudover er han en moden leder, der gør sine medspillere bedre, og vi er glade for at kunne tilknytte Malthe på denne aftale, fortæller akademichef Flemming Broe.

Malthe voksede op på Holmsland vest for Ringkøbing, hvor han startede sin fodboldkarriere i Holmsland GU. Senere gik turen forbi Ringkøbing IF, hvorfra han gjorde så meget opmærksom på sig selv, at han som U13-spiller blev optaget på FCM’s Elitefodboldskole i Herning. Både Holmsland GU og Ringkøbing IF har været helt afgørende for at få gjort Malthe klar til årene i FCM, og for dette skal der lyde store anerkendende roser til begge klubber.

I FCM Elitefodboldskole blev han blandt andet blev kåret til årets U14 spiller og siden var anfører på det U15 hold der i sommeren 2019 vandt Crowne Plaza Cup.

– Som anfører var jeg den, der skulle gå forrest og tage ansvar inde på banen. Det gør jeg fortsat, men på U17 er min rolle en anden, i og med at jeg er førsteårsspiller, og lige nu nyder jeg bare at kunne fokusere på min egen udvikling, fortæller Malthe Bøndergaard.

Allerede 1.88m høj og med god fart i benene, har vestjyden de naturlige forudsætninger for at spille i hjertet af forsvaret, men er helt på det rene med, at fortsat udvikling er alfa og omega:

– Jeg synes jeg er duelstærk, fornuftig på bolden og god til at positionere mig rigtigt, men jeg vil gerne lægge på det hele, blandt andet mit hovedspil og i selve spillet med bolden, siger han.

God sparring med broderen

I forhold til sin fremtidige udvikling har han derudover en ressource, som kan sørge for et lidt andet perspektiv på det defensive arbejde.

Hans et år ældre bror, Asbjørn, er nemlig en af profilerne hos ligarivalerne Silkeborgs U17 hold. Brødrene Bøndergaard begår sig dog i hver deres ende af banen, for mens Malthe er forsvarer, er Asbjørn angriber, og øjeblikkelig topscorer for Silkeborg.

– Vi er rigtig tætte og taler sammen hele tiden, og har også trænet sammen her i ferien. Vi er også gode til at udveksle tips, og han fortæller måske mig noget om, hvad han som angriber ser efter hos forsvarsspillerne – og modsat med mig, så vi bruger hinanden rigtig meget, og har bare meget tilfælles, også ved at han spiller på U17 landsholdet med flere af mine holdkammerater fra FCM U17, fortæller Malthe Bøndergaard.

Da de to hold tørnede sammen i efteråret, blev det dog ikke til nogen direkte duel mellem de to. Asbjørn var som forholdsregel blevet trukket fra kampen, efter at have været i kontakt med en corona-smittet. De to hold møder dog hinanden igen til april.

Landsholdsdebut i fødselsdagsgave

Det er ikke kun i FCM, man har fået øjne for Malthe Bøndergaards kvaliteter. Fem dage før hans 15-år fødselsdag opnåede han således debut for U16-landsholdet – en god en af slagsen, da han var med til at besejre Tyskland med 2-0 i sin første kamp i den rød-hvide trøje.

– Det er helt klart en af mine hidtil største oplevelser. Det var en kæmpe ære at spille med de bedste spillere i ens årgang, og er også noget, der har givet mig en hel masse motivation. Jeg håber helt klart at jeg igen kan komme i betragtning , lyder det fra Bøndergaard, der desværre måtte se muligheden for at spille U17 EM til sommer-forsvundet. UEFA valgte i december at aflyse slutrunden pga. frygten for corona.

– Det er da en speciel situation. Vi har haft iltoptagelsestests og yoyo-test, og det virker til at alle holder sig godt i gang, og så mødes vi da online. Men ja, vi er bare nødt til at vente og se, hvilke rammer, vi skal træne under i foråret, konstaterer Bøndergaard.

Under alle omstændigheder: Tillykke med kontrakten, og god vind på Akademiet, Malthe!