105 hold – ca. 900 små fodboldspillere – ca. 150 trænere – i omegnen af 2.000 støttende forældre, søskende, bedsteforældre, onkler, tanter og kæledyr samt en skov af frivillige fra værtsklubben var søndag samlet på Brande Stadion til årets anden udgave af FCM Ulvecup.

De deltagende hold kom fra alle afkroge af regionen – ja selv hold udenfor regionen er begyndt at efterspørge at kunne deltage i FCM Ulvecup. Det er med andre ord virkelig blevet et attraktivt stævne at deltage i.

- Konceptet er enkelt og ligetil. Holdene tilmelder sig – vi laver niveaudelte puljer i de respektive rækker – holdene afvikler sine kampe på den samme bane dagen igennem – vi spiller uden resultater – vi sparker straffespark – der er medaljer, diplom og stadionoplevelse til alle deltagere – vi hygger og leger på tværs af holdene. Kort og godt, fortæller leder af FCM Klubsamarbejdet Tommy Jensen.

Det var da også dagen igennem en fornøjelse at bevæge sig rundt imellem de 19 5-mandsbaner som alle disse U8-U10 piger og drenge spillede de flere end 250 kampe og gennemførte de 86 straffesparkskonkurrencer på. På siderne af alle disse baner sad forældrene i deres medbragte festivalstole og støttede op omkring børnene mens de delte en kop kaffe og samtidig løb søskende rundt og hyggede med hinanden på tværs af klubskel.

- Det er svært ikke at tage glad hjem efter at have været til stævne sådan en dag. Man møder et hav af klubtrænere, fædre og mødre man kender og så man skal jo lige have en kort snak med de fleste af dem. Det dejligste er dog at se på alle de glade børneansigter og lytte til alle de glade børnestemmer, som danner tapetet en dag som denne. Det er tæt på ubeskriveligt, når en pige kommer forbi og lige vil fortælle om en detalje, hun har lavet i kamp eller når en dreng sidst på dagen stolt kommer forbi og lige vil vise sin ulvemedalje frem. Det er faktisk rørende, fortæller Tommy Jensen.

Det er med andre ord de dejligste billeder man kan tage fra Brande med på nethinden. Nogle af dem kan du se nedenfor. Andre kan du se på FCM Klubsamarbejdets Facebookside.

Der afvikles FCM Ulvecup igen i foråret 2023.