Af: Flemming Bjerre

Tommy Jensen fra FCM Klubsamarbejdet er primus motor i en aktivitet hos pigelicensspillerne i Center Syd, hvor spillerne arbejder ihærdigt på at blive bedre til at jonglere. Flere af spillerne var allerede i sidste sæson med i en tilsvarende aktivitet, men resultaterne bliver ved med at blive forbedret.

Sidste sommer blev der sat et fælles mål for alle spillerne fra U11 til U13, så de ved sæsonens afslutning skulle kunne tage 10 gange så mange jongleringer, som ved sæsonens start. På den måde kunne man også motivere de spillere, der ikke fra starten var så gode til at jonglere.

Og spillerne har virkeligt taget udfordringen op. Der er for alvor gået sport i den, og spillerne har med stor glæde kunnet give besked, når deres rekord var blevet slået.

Aktiviteten med jongleringer har været en god måde at holde pigerne aktiveret på under Coronapausen, hvor de ikke har haft mulighed for at træne og spille kampe.

- Det har været en rigtig god måde at holde kontakten med pigerne på, og at give dem nogle udfordringer. Vi har også kunnet mærke efterfølgende, at pigerne har haft nem ved at finde sammen i de sociale relationer igen, nu hvor træningen er genoptaget, oplyser Tommy Jensen.

Imponerende rekorder

Vi har talt med flere af pigerne og spurgt til, hvordan de har oplevet de mange timers træning med at jonglere, og hvad det har givet af resultater.

U12 spilleren Lærke Mølholm Jørgensen fra Snejbjerg SG&I er den spiller, der samlet har rekorden i Pigecenter Syd med imponerende 6.637 jongleringer.

- Det tog over en time at nå op på så mange jongleringer, og man bliver lidt øm i nakken til sidst. Men jeg er vild glad over at have nået så mange, fortæller Lærke.

7 af pigerne har nået over 4.000 jongleringer, heraf har 4 af dem også rundet 5.000 jongleringer. En af dem er Josefine Fisker, U13 spiller i Ringkøbing IF. Hun er også en af dem, der har forbedret sig meget, fra 121 ved sæsonens start til nu 5.466 jongleringer.

- Det giver en virkelig dejlig følelse at slå ens rekord. Men jeg har også kæmpet for det. Mit mål er at nå på 6.500 jongleringer. Mine forældre har bakket mig op, men min far er ikke helt tilfreds, når jeg jonglerer inde i køkkenet, indrømmer Josefine.

Fokus på den enkeltes forbedringer

Det har været vigtigt for Tommy Jensen og de øvrige trænere i Klubsamarbejdet, at der ikke kun er fokus på de spillere, der er bedst, men i lige så høj grad på de spillere, der har forbedret sig mest.

- Det er rigtigt fedt at forbedre mig så meget. Jeg bliver rigtig glad, når det lykkes, fortæller Sabine Kirk, der er U11 spiller i Skjern GF. Sabine har rykket sig meget, og siden sæsonstarten er hendes rekord markant forbedret fra 6 til 797 jongleringer.

Blandt spilerne, der har forbedret sig bedst, finder vi også Freja Blegvad Jensen, U12 spiller fra Skjern GF. Faktisk er hun den spiller, der procentvis har forbedret sig mest. Ved sæsonens start kunne hun tage 32 jongleringer, som ved årsskiftet var løftet til 62 – og siden er det gået rigtigt stærkt.

- Jeg er nu oppe på 4.493 jongleringer, og det er jeg vildt glad over, fortæller Freja. Jeg synes, det er rigtigt sjovt at jonglere, og mit næste mål er at komme over 5.000 jongleringer, fortsætter Freja.

De fleste spillere har også oplevet perioder, hvor det ikke har kørt, som de kunne ønske. Sofie Patuel Pedersen, U12 spiller fra Taulov/Skærbæk IF, var i sidste sæson den spiller, der forholdsmæssigt forbedrede sig mest. Og hun er nu nået på 4.602 jongleringer.

- Det er virkeligt fedt, når jeg har slået min rekord. Men i øjeblikket fungerer det ikke rigtigt for mig, og det er lidt træls, når jeg er tæt på min rekord og taber bolden. Men jeg tror på, at jeg kan forbedre rekorden igen, udtaler Sofie.

Forbedringerne mærkes også på fodboldbanen

Vi spurgte Tommy Jensen fra FCM Klubsamarbejdet, om det at kunne tage mange jongleringer blot er en sjov gimmick, eller om det også har givet effekt i spillet på banen:

- Det er helt tydeligt, at spillerne har fået et stort løft i deres boldføling. Der er en mærkbar forbedring på koordination og første touch på bolden. Og det måske mest vigtige er, at pigerne er blevet markant bedre til også at bruge det dårlige ben, fortæller Tommy.

Og pigerne stemmer i. Her er nogle af pigernes meldinger:

- Jeg har meget mere kontrol over bolden og en bedre balance

- Jeg er blevet meget bedre til at bruge venstre ben

- Jeg er blevet bedre til at rykke med bolden og lave finter.

De spillere vi har talt med, er blot et udpluk af de i alt 46 pigespillere, der er tilknyttet Pigelicens Center Syd. Og vi kunne have fortalt samme historie med dem alle. Ikke mindre end 31 af spillerne har minimum fordoblet antallet af jongleringer, og flere af de resterende var allerede ved sæsonens start på et højt niveau.

Det er vildt godt gået. Vi ønsker alle pigerne et stort tillykke med de imponerende resultater, og vi glæder os til at høre, om der kan slåes endnu flere rekorder.