Af: Flemming Bjerre

Springet fra U19 til 3F Superligaholdet i FC Midtjylland er stort, og det er kun få, der tager den direkte vej, som eksempelvis Gustav Isaksen og Victor Lind har gjort. Men der er heldigvis også andre veje, der kan føre til Superligaen - som vi senest har set det med Raphael Onyedika, der efter et års lejeophold i Fredericia på flotteste vis har spillet sig ind på Superligaholdet i FCM. Flere andre akademispillere har også fået gang i karrieren efter udlejninger, bl.a. Paul Onuachu og Mikael Anderson.

En af de næste i rækken kan måske være Tobias Pajbjerg Anker, der er udlejet fra FCM til FC Fredericia i NordicBet Ligaen. Lejemålet startede for et år siden, men er her til sommer blevet forlænget, så det også gælder i hele indeværende sæson. Det er foreløbigt blevet til 22 kampe for FC Fredericia.

Tobias Pajbjerg Anker er 20 år og spiller i midterforsvaret, hvor han netop er vendt tilbage fra en ankelskade. Det blev i weekendens topkamp mod AC Horsens til en plads på bænken, hvorfra han så holdkammeraterne sikre FC Fredericia en flot udesejr på 3-1, bl.a. på mål af tidligere akademispiller Samson Iyede.

Tobias forventer snart at være klar til igen at sikre sig en plads i startopstillingen for FC Fredericia, der ligger på en delt 1. plads i den næstbedste række.

De først skridt blev taget i samarbejdsklubberne Herning IK og Hammerum IF

Tobias startede med at spille fodbold som 5-årig i Herning IK, og skiftede efter kort tid til Hammerum IF. Tobias husker tilbage på de første år med glæde.

- Det var rigtigt hyggeligt, og jeg fik ekstremt gode venner. Som 9-årig rykkede jeg en årgang op i Hammerum IF. Jeg havde en rigtig dygtig træner i Hammerum, Ronnie Jakobsen, der gik meget op i det. Vi var mange, der gerne ville fodbolden. Det var seriøst, uden at være FOR seriøst, fortæller Tobias Pajbjerg Anker.

Sammen med andre fra Hammerum IF tog Tobias turen til Herning Fremad, hvor han senere kom på FCM U13, hvor han spillede i 2 år på grund af sin unge alder, og et par år senere blev han optaget på akademiet i FCM.

- Jeg blev rigtigt glad, da jeg blev optaget på akademiet. Det var det første store skridt i min drøm om at blive professionel fodboldspiller. Det har givet nogle rigtigt gode oplevelser med 2 gange U19 guld og bronze med U17 - og fedt at spille Youth League, hvor vi for alvor blev målt i forhold til nogle af de bedste klubber i Europa. Youth League endte med en flot kvartfinale i 2019, fortsætter Tobias Pajbjerg Anker.

Tobias Pajbjerg Anker har også spillet på ungdomslandshold, hvor det er blevet til i alt 12 kampe.

Efter tiden på U19 blev Tobias udlejet til FC Fredericia, hvor der er andre typer på holdet, end ungdomsårene har budt på.

- Det har bestemt været gavnligt for min udvikling at spille i Fredericia. Kampe er bare noget helt andet end at træne. Jeg føler selv, at jeg er blevet bedre på bolden og på de rigtige løb uden bold, fortæller Tobias.

På den korte bane er målet at få sikret sig en plads i startopstillingen i FC Fredericia efter skaden og blive en af de bedste i NordicBet Ligaen, men Tobias har endnu større ambitioner.

- På længere sigt vil jeg gerne sikre mig en plads på FC Midtjyllands Superligahold. Jeg har også en drøm om landsholdet og om at komme til England, Tyskland eller Italien.

Tobias er ikke glemt i FC Midtjylland, selvom han ikke har sin daglige gang i klubben. Han har tæt kontakt med trænere i FCM, der løbende følger udviklingen.

Held og lykke Tobias - vi glæder os til at følge, hvor langt du kan nå.

Billeder herunder:
1: Fra lejeopholdet i FC Fredericia.
2: Fra første kamp i FCM U13 med tidligere holdkommerater fra Hammerum IF.
3: Fra det første fodboldstævne med Herning IK i år 2006.