Offensiv profil rekrutteret til næste års FCM U17

Stærke præstationer og mål i en lind strøm for FCM U15 gjorde Valdemar Andreasen til en oplagt kandidat.

af Karsten Vestergard

På Akademiet står man på tærsklen til en spændende forårssæson, men mens spillerne har blikket rettet mod ligapremieren, har andre et lidt længere perspektiv.

Det gælder blandt andet Akademichef Flemming Broe, der sammen med kollegaerne er i gang med at få næste sæsons U17-hold på plads.

Her faldt en vigtig brik for nyligt på plads, da 15-årige Valdemar Byskov Andreasen skrev under på en Akademikontrakt – til stor glæde for hovedpersonen selv:

- Jeg var, undskyld udtrykket, pissestolt, da jeg fik at vide, at jeg var blevet udset til en plads på Akademiet. Det er det, jeg har gået kæmpet for i lang tid, så for mig var det en drøm, der gik i opfyldelse, forklarer Valdemar Andreasen, der som lokal dreng tidligere har spillet i Herning Fremad og Ikast FC.

Topscorer i U15 Ligaen
Den unge offensiv-spiller har da også gjort god reklame for sig selv, som en absolut bærende kraft på FCM's U15-hold, hvor han spiller den krævende plads som 10'er. Med succes. 14 mål i de første 12 runder gør Andreasen til den mest scorende spiller i den nye, landsdækkende U15 Liga.

Adspurgt om hvad der er hans stærke sider, svarer Valdemar Andreasen selv:

- Jeg er en spiller med et højt teknisk niveau, jeg kan drive bolden frem ad banen, sætte mine medspillere op og selv score og er god til at se åbninger, som andre ikke kan få øje på.

I den vurdering er han langt hen ad vejen på linje med Flemming Broe, der ikke tøver med at omtale Valdemar Andreasen som et af de største talenter i sin årgang.

Akademichefen karakteriserer ham som en dygtig dribler med et fantastisk flow med bolden, men hæfter sig også ved, at han er en refleksiv ung spiller, der tager ansvar for egen udvikling.

Det kommer også til udtryk, da han bliver spurgt om, hvad han ønsker at forbedre:

- Jeg har haft svært ved at holde fokus og niveau igennem hele kampen. Det er noget, jeg selv er bevidst om, så jeg presser mig selv for lige at løbe de ekstra meter.

Det er ikke kun i FCM-regi, at man har bidt mærke i Andreasen. Således har han i den forgangne uge deltaget i DBU's talentcentersamling i Vildbjerg. Her samles de bedste spillere fra Vestdanmark og viser sig frem med henblik på at komme i betragtning til U16-landsholdet – et af målene for Valdemar Andreasen i det kommende års tid.

- Ja, det er det helt klart. Jeg glæder mig rigtig meget til min nye hverdag på Akademiet, men først gælder det om at levere et godt forår for FCM U15, lyder det fra den unge FCM'er.

Tillykke med kontrakten og velkommen på Akademiet, Valdemar!