Af: Flemming Bjerre

Der er efterhånden en række kunstgræsbaner i området, og nu kan en af de næste være på vej i samarbejdsklubben Mejdal-Halgård Fodbold, der geografisk er placeret som en forstad til Holstebro. Foreningen har fået tilsagn fra Holstebro Kommune om et større tilskud, men det forudsætter, at Mejdal-Halgård Fodbold selv får samlet de resterende midler sammen.

Vi har i den forbindelse talt med Jesper Ejstrup, der er med i kunstgræsgruppen, der bl.a. arrangerer events til formål for den nye kunstbane.

Klubben har for nyligt haft et arrangement, hvor målet var at få sat gang i indsamlingen til den nye bane. Arrangementet bestod af et Corona-venligt motionssponsorløb, en foodtruck og en auktion. Det gik over al forventning, idet der blev samlet ca. 300.000 kr. ind. Især motionssponsorløbet gav pote, hvor der blev gået, løbet og cyklet til den store guldmedalje.

- Når man har sat sig et mål, så er det dejligt at nå det - og vel at mærke med så stort overskud, at man næsten svæver, lyder det begejstret fra Jesper Ejstrup.

- Vi er meget glade for den enorme opbakning, vi har mødt i lokalsamfundet - alt fra sponsorer, der har støttet økonomisk, til de mangle lokale, der har skaffet støttekroner til sponsorløbet. Og det er vel at mærke fra hele lokalsamfundet, ikke kun blandt medlemmerne i klubben, fortæller Jesper Ejstrup.

Arbejdet fortsætter

Der er lang vej endnu, inden målet er nået, men den gode start har givet blod på tanden. Arbejdsgruppen er i gang med at udtænke nye kreative tiltag, så der kan blive samlet endnu flere penge sammen til kunstgræsbanen.

Den nye bane skal efter planen stå klar senest til næste sommer, men hvem ved - med den gode start på indsamlingen, kan banen måske stå klar tidligere end forventet.

Initiativet i Mejdal-Halgård er et godt eksempel på, at man kan nå langt ved at stå sammen. Og det er ikke blevet mindre vigtigt efter Corona.

Vi ønsker held og lykke til Mejdal-Halgård Fodbold med indsamlingen, så der forhåbentligt snart kan blive trillet med bolden på en ny og lækker kunstgræsbane.