Da Coronaen lukkede Danmark ned i marts måned, betød det også, at foreningsfodbolden ikke længere kunne fortsætte. For de drenge, der var en del af FC Midtjyllands DBU TOPcenter, var det ekstra ærgerligt, da det også betød aflysninger af ekstra træninger med andre dygtige spillere.

Trænerne på TOPcenter Thisted havde egentlig planlagt at afholde spillersamtaler i løbet af foråret til træningerne, og derfor måtte disse samtaler tænkes ind på anden vis. Som så mange andre steder i landet blev det moderne med videomøder, og derfor fik trænerteamet, som består af Rene Tofte og Jakob Margon, etableret en plan for Skypemøder med spillerne og deres forældre.

- Vi plejer at have disse spillersamtaler, hvor vi snakker med spillerne om deres fodboldmæssige udvikling, men også om deres trivsel, som også er vigtigt for os. Da det skulle foregå over video, besluttede vi at have forældrene med også, fortæller Rene Tofte.

Undervejs i to af disse samtaler kom det dog frem, at drengene var lidt kede af at være til fodbold. Efter videre samtale var det dog ikke på grund af selve træningen – den var sådan set god – men de to drenge var bare kørt lidt sur i fodbold generelt. Én af forældrene udtaler sig:

- Det var en pisse god ide med videosamtalerne. Vi havde en dreng, der var blevet lidt træt af fodbold, og vi havde en del sparring med trænerteamet i forhold til, hvad vi kunne gøre for at hjælpe.

Heldigvis har begge trænere en pædagogisk baggrund.

- Vi bad forældrene om at gå ud af rummet, så vi kunne snakke med deres dreng alene. Vi spurgte ham, hvordan han havde det, og derefter fortalte vi ham, hvad vi havde set af udviklingspotentiale, siger Rene Tofte, inden han fortsætter:

- Spillerne havde nok brug for at få nogle rosene ord fra trænerteamet, og det gav vi dem. Vi skal møde drengene hver især, hvor de er på deres niveau. Det er vigtigt for os, fortæller Rene Tofte.

Relationen er vigtig og lysten til fodbold er genoprettet
Forældrene beretter også om, hvor meget trænerne har snakket med drengene og derfor er relationen også god. Det har også gjort, at da Corona-kurven var knækket, og der igen blev åbnet op for udendørs idræt, mødte spillere og trænere op til træningen med højt humør. De to drenge kom hen til trænerteamet og kunne knastørt konstatere, at de har de fedeste trænere.

Forælderen fortæller:

- Det har været noget af en kamp, men vi kunne ikke have gjort det uden Rene.

I FCM Klubsamarbejdet er vi glade for at høre en sådan succeshistorie, og Rene Tofte har da også en vigtig pointe at slutte af på:

- Vi skal passe på dem, hvor de er. De skal nemlig også have lov til at være børn.