Siden akademiets opførelse i 2004 er der blevet udviklet adskillige backs til højeste niveau fra FC Midtjyllands akademi. Tænk bare på navne som Rasmus Nissen Kristensen, Andreas Poulsen og Nikolas Dyhr.

Endnu et backtalent er nu på plads på akademiet i Ikast. Navnet er Andreas Bjørslev Knak, som netop har sat sin signatur på en treårig akademikontrakt.

Det unge defensivtalent kommer fra samarbejdsklubben Ådum I&U og har også spillet i samarbejdsklubberne Tarm IF og Ringkøbing IF, inden han blev en del af FC Midtjyllands talentafdeling.

Nu har 15-årige Andreas Bjørslev Knak taget endnu et skridt op med sin akademikontrakt, og det glæder akademichef Flemming Broe.

- Vi er rigtigt glade for at have lavet en aftale med Andreas. Han er solid både taktisk og teknisk. Udover at være stærk i defensiven har han et godt venstreben, som er med til at sætte holdkammeraterne i scene, fortæller Flemming Broe.

- Andreas er utrolig træningsivrig, og det er godt for kulturen på et fodboldhold. Vi håber, at han tager det med sig på akademiet, og så glæder vi os til at arbejde videre med hans udvikling, uddyber Flemming Broe.

Drengedrøm går i opfyldelse 

Andreas Bjørslev Knak begår sig primært på venstre back, men han kan også spille i midterforsvaret.

- Det er en kæmpe drengedrøm, som er gået i opfyldelse, og det er noget, jeg har kæmpet for i lang tid, så det er jeg selvfølgelig super glad for, siger Andreas Bjørslev Knak om sin nye kontrakt.

- Jeg spiller mest venstre back, men kan også spille stopper. Jeg er teknisk stærk, har et godt overblik og en fin afleveringsfod, fortæller han om sine styrker på banen.

Den lokale defensivspiller lægger ikke skjul på, at han drømmer om at spille i Premier League, men inden da venter der en masse hårdt arbejde og forhåbentligt førsteholdskampe i FCM-trøjen.

- Jeg glæder mig til at komme i gang på akademiet og være på træningsbanen og i kamp. Det er jo det bedste, jeg ved. Den helt store drøm er at spille Premier League engang. Hvis det skal kunne lade sig gøre, skal der en masse benhårdt arbejde og vilje til, lyder det fra den 15-årige FCM-spiller.

- Nu kommer jeg jo fra lokalområdet og har altid fulgt FC Midtjylland med min familie og venner, så det er også en stor drøm at spille på førsteholdet her i klubben på et tidspunkt, afslutter Andreas Bjørslev Knak.

Stort tillykke med kontrakten til Andreas Bjørslev Knak.