For år tilbage indførte bestyrelsen i FC Midtjylland en lokal kompensationsordning, som i bund og grund er nogle ekstra interne foranstaltninger, gældende overfor samarbejdsklubber, som er med til at dyrke spillere til FC Midtjylland. 

Den lokale kompensationsordning betyder, at FC Midtjylland bidrager med alt fra skulderklap til både medspillere og trænere fra de samarbejdsklubber, som opfostrer spillere til FC Midtjyllands talentafdeling til i særlige tilfælde også økonomisk at belønne enkelte klubber ud over de FIFA-regler, som er gældende omkring økonomisk kompensation.

- Det har i forbindelse med den lokale kompensationsordning simpelthen været en fornøjelse at få besøg af alle de klubkammerater, trænere, klubledere m.m. til de spillere, som har skiftet sin klublicens til FC Midtjylland, når der har været kampe på MCH Arena. Det skal vi have igen i 2022 og vi har nu fået lagt en plan, som gør, at der ligger oplevelser og venter på mange i de samarbejdsklubber, som har udviklet spillere til FC Midtjyllands ungdomshold, fortalte direktionsmedlem i FC Midtjylland og bestyrelsesformand i FCM Klubsamarbejdet, Preben Rokkjær, ved repræsentantskabsmødet.

Det kommer i efteråret 2022 til at gælde for følgende:

Når spillere hentes fra FCM samarbejdsklub til FCM Elitefodboldskole (U13-U15)
Drengespillere fra årgang 2009 i Brande IF, Hammerum IF, Ikast FC og Tjørring IF samt deres trænere inviteres til kamp på MCH Arena inkl. stadionplatte, fordi disse klubber har udviklet en spiller til Guldminen, der siden er blevet en del af FCM U14. Det samme gør sig gældende for drengespillere fra årgang 2010 i Mejdal-Halgård Fodbold, KLG, Tjørring IF, Ikast FC og Vinderup IK samt deres trænere, fordi disse klubber har udviklet en spiller til Guldminen, der siden er blevet en del af FCM U13.

Det gælder endvidere for drengespillere fra årgang 2010 i Idom-Råsted IF, Mejdal-Halgård Fodbold, Lemvig GF, MorsØ FC, Rindum SU, Sjørring BK, Stoholm IF og Thisted FC, fordi disse klubber har udviklet en spiller til FCM U13.

Når en spiller indgår sin første akademikontrakt med FC Midtjylland
Her inviteres alle spillere, forældre- og søskende til ungdomsmedlemmer, trænere og ledere i Struer Boldklub, Ådum I&U, Tarm IF, Ringkøbing IF, Holmsland GU og Holstebro Boldklub til kamp på MCH Arena, fordi de har udviklet en lokal akademispiller fra årgang 2007.

Lad os bare sige, at alle FCM Klubrepræsentanter mildest talt tog flot imod den store gestus fra FC Midtjylland, som i den grad viser, at man i FC Midtjylland virkelig mener det, når man siger, at man er HELE regionens hold og at man værdsætter sine rødder.

Smilene hos de klubber, som enten kunne gå hjem med fremtidige oplevelser, der ligger og venter på sine medlemmer, var brede, og mon ikke der måske i dag endnu flere klubber, som drømmer om en dag at opfostre en spiller, som kan indgå i FC Midtjylland.