Lang kontrakt til lokal måltyv

U19 Ligatopscorer Mads Hansen (Ikast FC) og FC Midtjylland har nu papir på hinanden frem til 2025.

Foto er fra den første træningsaften i foråret 2014, hvor Mads Hansen (til højre) deltog på FCM Fodboldskole med sin årgang i område 5 af FCM Klubsamarbejdet, som dengang blev afholdt med Brædstrup IF som værtsklub.

Vindere hviler ikke på laurbærrene, og hos FC Midtjyllands sportslige ledelse er man i fuld færd med at sammensætte de kommende sæsoners Superligahold.

En af de spillere, man tror på, er årets topscorer i U19 Ligaen, Mads Hansen. Den 18-årige Ikastbo har været et omdrejningspunkt i FCM-offensiven, hvad enten han er blevet brugt fra en fremskudt position på midtbanen eller som regulær angriber.

De gode præstationer har nu udmøntet sig i en femårig kontrakt, og det var med en god mavefornemmelse, at Mads Hansen satte sin underskrift på den stiplede linje:

- Det gør at der er ro på min fodboldfremtid, og samtidig er det noget jeg har kæmpet for i lang tid. Jeg er en lokal dreng, og har stået på MCH Arena som barn, så det er da en drøm der går i opfyldelse, at jeg nu kan kalde mig professionel fodboldspiller i FCM, fortæller en glad Mads Hansen.

- Unik målnæse
Sportsdirektør Svend Graversen er ligeledes begejstret over at fortsætte samarbejdet med den danske u-landsholdsspiller.

-  Mads er en spiller vi er enormt glade for her i klubben, både fordi han er en lokal spiller, men også fordi det ikke fra starten stod skrevet, at han skulle stå med en lang kontrakt som 18-årig. Det er noget, han har gjort sig fortjent til ved at arbejde målrettet, og sparre tæt med vores trænere. Så at det er lykkedes så godt med Mads, er også en ros til hele miljøet omkring ham, understreger Svend Graversen.

FCM's sportsdirektør forklarer, hvad det er for en spiller, FCM's tilhængere kan forvente at stifte bekendtskab med:

- Han er en spiller, der har bevist, at han kan lave mål igennem hele sin ungdomskarriere, og den slags render der ikke så mange rundt af herhjemme. Mads har en afslutningsfod i topklasse og en god timing i de ting, han foretager sig på banens sidste tredjedel, og tilsammen gør det, at han konverterer en meget høj andel af sine afslutninger til mål, konstaterer Svend Graversen.

Som 2002'er er Mads Hansen fortsat U19-spiller i det kommende år, og det er også planen, at han fortsat skal vise sit værd her, og ad den vej nærme sig Superligaholdet:

- Det er jo Danmarks bedste hold, så der er mange spillere om buddet og et højt niveau, men mit mål for den kommende sæson er at få debut for Superligaholdet. Jeg er i hvert fald klar til at tage udfordringen op. Nu er jeg to år i træk blevet topscorer i U-ligaerne, så jeg ser ingen grund til ikke at tro på det, fortæller Mads Hansen.

I februar var han med på FCM's træningslejr i Dubai, så han har allerede trænet adskillige gange med Superligaholdet – en hverdag han nu skal til at vænne sig til.