Gennem de senere år er der kommet masser af backs gennem FC Midtjyllands akademi på vejen til 3F Superligaen eller udlandet. Tænk bare på lokale navne som Andreas Poulsen og Rasmus Nissen Kristensen.

Nu står den næste lokale højre back på spring. Det er Timothy Kongsbak, som tidligere har spillet i samarbejdsklubberne Sevel IF og Mejrup GU - to klubber, der høster stor ros for deres arbejde med at gøre Timothy klar til den videre færd i FCM.

- Det er rigtigt stort at have skrevet under på den første kontrakt. Det er jo en drøm, der går i opfyldelse. Det er også stor anerkendelse efter hårdt arbejde, så det er jeg utroligt glad for, og det giver mig mod på endnu mere, siger Timothy Kongsbak, der netop har skrevet under på en 3-årig kontrakt.

Akademichef Flemming Broe fremhæver viljen til at lære hos den unge defensivspiller.

- Timothy er et stort talent, og vi glæder os over at samarbejdet med ham i de næste tre år er på plads. Han er altid fokuseret og lærevillig, så det passer lige til vores DNA, forklarer Flemming Broe og uddyber:

- Han har en enorm spidskompetence i form af sin fart, som han bruger til at komme til mange indlæg, som han også slår godt.

Timothy Kongsbak er enig i den betragtning, men han vil udvikle sig endnu mere.

- Jeg er fysisk stærk og hurtig, og jeg laver gode indlæg og pasninger. Men det vil jeg selvfølgelig gerne blive endnu bedre til. Jeg har også fokus på at bruge min stemme mere på banen, lyder det fra Timothy Kongsbak, som afslutter om sine fremtidsdrømme:

- Først og fremmest går jeg efter at gøre det så godt og udvikle mig så meget, at jeg kan blive god nok til at spille Superliga-fodbold. I fremtiden er drømmen at spille i Premier League eller Bundesligaen.

Vellidt repræsentant

Leder for FCM Klubsamarbejdet, Tommy Jensen, har fulgt den 15-årige fodboldspillers udvikling hele vejen.

- Timothy begyndte sin fodboldtilværelse i FCM-partnerklubben Sevel IF, og senere blev det til et skifte ind til den lidt større samarbejdsklub Mejrup GU, hvor talent og ambitioner fik et større match. Fælles for begge klubbers indsats med den unge mand er dog, at der altid har været plads til et smil, og han er da også fortsat en vellidt repræsentant for de to klubber. Den måde, de har været med til at præge Timothy, skinner stadig tydeligt igennem i dag, og derfor kan alle trænere, ledere og medspillere i både Sevel IF og Mejrup GU også med god grund være stolte af, at Timothy er nået hertil, hvor han er nu. Det har de også sin del af fortjenesten af, fortæller Tommy Jensen.

Stort tillykke til Timothy Kongsbak med kontrakten.