Fuld fart frem for nu akademi-angriber

Gustav Ørsøe Christensen kan se tilbage på en vild sommer med Akademikontrakt, landsholdsdebut og succes med FCM U17.

For mange af de nye U17-spillere repræsenterer den første tid på Akademiet noget af en omvæltning af hverdagen – de flytter hjemmefra, begynder på en ny uddannelse og skal i mange henseender lære at stå på egne ben.

Det er også tilfældet for Gustav Ørsøe Christensen, men sammenlignet med mange af de nye holdkammeraterne, har overgangen måske ikke været helt så brat for FCM-angriberen.

Han er nemlig Ikastbo og vejen til FCM U17 er gået via Ikast FS og siden FCM's Elitefodboldskole, så derfor er det måske ikke så overraskende, at Gustav Ørsøe Christensen færdes hjemmevant på anlægget i Ikast og hurtigt har fundet sig tilrette:

- Det er helt klart dejligt at have min familie og venner så tæt på, og det giver også ro, at der er styr på fremtiden, og jeg ved, hvad jeg skal lave de kommende tre år, fortæller FCM-angriberen.

- Jeg synes vi har haft en virkelig fed opstart, og som førsteårsspiller kan jeg godt mærke, at både med- og modspillere er på et markant højere niveau end hidtil, bemærker Gustav Ørsøe Christensen.

Foreløbig har FCM-angriberen dog taget udfordringen op, og de første seks kampe har budt på godt med spilletid og tre scoringer for offensivspilleren, der har udmærket sig ved veltimede løb i dybden og gode førsteberøringer. Om den gode start siger Christensen selv:

- Jamen, det har også været mit mål. Jeg går efter at starte inde i de fleste kampe, og efter at ligge godt til i toppen af topscorerlisten.

Som spiller giver FCM-angriberen sig selv følgende skudsmål med på vejen:
- Jeg har et godt drive med bolden, er målfarlig – og så vil jeg sindssygt gerne vinde! Der, hvor jeg skal bygge på, er i forhold til den fysiske del. De spillere, jeg møder nu er større og stærkere og der skal jeg også løfte mig, siger han.

Akademichef Flemming Broe har hæftet sig ved flere af de samme ting, men uddyber:

- Gustav er en offensiv spiller med god fart og flow i sit spil. Han er en god afslutter, både fra distancen og fra tæt hold. Derudover er han en spiller der tager god vare på sit talent – han brænder for sporten, og arbejder hårdt for sin egen sportslige udvikling.

Også i DBU-regi har man bidt mærke i Ørsøe Christensen. Efter at være udtaget til U15-samlingerne, debuterede han i august for U16-landsholdet i en kamp mod England.

Velkommen på Akademiet, Gustav – og god vind fremover!