Fra FCM U14 til tysk A-landshold

Mads Buttgereit var i topform ved repræsentantskabsmødet i FCM Klubsamarbejdet.

Hvert år forud for repræsentantskabsmødet i FCM Klubsamarbejdet tager Fodboldudvalget en snak om, hvilken gæstetaler man kunne tænke sig et besøg af, og i år var der et stort ønske om, at vi kunne lokke tidligere FCM-træner Mads Buttgereit ad huse. – Og lad os bare sige med det samme. Han var klar – faktisk så sagde han under sit indlæg søndag, at når lige præcis Tommy Jensen fra FCM Klubsamarbejdet ringede, så ville han godt indrømme, at så var det svært at sige nej – også selv om indlægget skulle ske i en travl periode og på Efterskolernes Dag, hvor man i forvejen som efterskolelærer har en del at se til 😊

Det var da også Tommy Jensen, der tilbage i 2013 sammen med akademichef Flemming Broe ansatte netop Mads Buttgereit som U14-træner i FC Midtjylland. Sidenhen blev Buttgereit U17-træner og i 2017/2018 var han hjernen bag hele 40 mål efter standardsituationer – straffespark, frispark, hjørnespark og indkast – på tværs af alle turneringer på vejen til det danske mesterskab i Superligaen. I sommeren 2021 var han mastermind bag Danmarks standardsituationer ved EM og for kort tid siden blev han præsenteret som ny standardsituationstræner for det tyske A-landshold.

Det var hele denne rejse, som Mads Buttgereit på humoristisk, indlevende og inspirerende vis fortalte om på søndagens repræsentantskabsmøde. Han kom omkring ansættelsen i FC Midtjylland – hvordan tilfældigheder havde fået ham med i Superligatruppen og om oplevelsen ved at være træner på FCM Fodboldskole i Sundby Thy IK og respekten for den frivillige tid bl.a. Henning Alstrup havde lagt i den fodboldskole.

Mads kom ligeledes omkring en flirt med det hollandske fodboldforbund – oplevelserne ved sommerens EM-slutrunde med Danmark – og det, at selv store nationale og internationale fodboldstjerner er helt almindelige mennesker. Måske har de et lidt dyrere ur og en lidt smartere bil end gennemsnittet, men de er helt nede på jorden. Det mærkede Mads bl.a., da Simon Kjær efter semifinalenederlaget ved EM-slutrunden selv kom og spurgte, om ikke han skulle køre Mads hjem til familien.

Der var dog endnu flere facetter i indlægget, hvor der både blev vist en medalje fra da han vandt en eliteturnering med FCM U14 – medaljen fra DM-guldet i 2017/2018 samt den medalje han fik overrakt i forbindelse med sin første landskamp i trænerteamet omkring det tyske A-landshold, hvor Manuel Neuer rejste sig op og holdt en tale for Mads.

Til slut kom Mads også omkring drømmen om at vinde VM i 2022, men det bliver selvsagt svært, for her kommer Danmark nok også til at deltage 😉

TUSIND TAK til Mads Buttgereit for et fantastisk indlæg, som fik store roser med på vejen af de mange fremmødte FCM Klubrepræsentanter.