Af: Flemming Bjerre

Efter en lang vinterpause er FC Midtjyllands U15 hold kommet i gang med forårssæsonen. Holdet overvintrede på en 5. plads med 22 points efter 11 kampe.

I vinterpausen har holdet fået tilgang af 3 spillere fra henholdsvis Brøndby, AGF og FCK. De nye spillere er alle faldet godt til og har styrket truppen. De eksisterende spillere er steppet op, og selvom der er kommet nye spillere til, er der tale om en homogen trup.

Holdet havde i træningskampene op til sæsonen vundet over Horsens og AGF og tog energien og selvtilliden med sig til forårsdebuten mod Lyngby, hvor holdet viste sit topniveau.

Det blev til en storsejr hjemme over Lyngby på hele 7-1. Kampens målscorere var Hassan Dahir (Struer B) og Nicolaj Hansen hver med 2 mål, samt Lasse Overgaard (Vinding UIF, Tjørring IF, Mejrup GU), Dereje Jensen (Herning KFUM, Aulum IF, Herning Fremad, Ringkøbing IF) og Jonatan Lindekilde med 1 mål hver.

- Spillerne tog måske lidt for let på det efter storsejren over Lyngby. I den næste kamp mod Vejle manglede vi nok 10%, og det straffede Vejle. Kampen gav god læring – vi er nødt til at være på tæerne i alle kampe, fortæller træner Martin Mark.

Det blev dog til et enkelt point mod Vejle. FCM var ellers kommet planmæssigt foran 2-0 på mål af Mads Mochau (Brande IF) og Jonatan Lindekilde, men så vendte Vejle kampen med 3 mål, inden Timothy Kongsbak (Sevel IF, Mejrup GU) i overtiden sikrede det ene point.

Smal sejr over en fysisk stærk modstander

Her i weekenden gik turen til Sønderjyske, hvor der ventede en kamp på en vanskelig bane mod en fysisk stærk modstander. Forholdene gjorde det svært for FCM at udnytte holdets tekniske færdigheder, men FCM fik i 1. halvleg bragt sig foran 1-0 ved Marcus Nielsen (Hammerum IF), på det der senere viste sig at blive kampens eneste scoring.

- Det var en kamp, der stillede store krav til spillerne. Spillerne skal roses for deres kommunikation og samarbejde. Jeg havde gerne set, at vi havde været lidt skarpere i feltet, men til gengæld holdt vi Sønderjyske fra de store chancer. Det var kun på dødbolde, hvor de med deres større fysik pressede på for scoring, fortæller Martin Mark.

- Vi har spillet 3 kampe, der har været gode for spillernes udvikling. Vi skal have løftet vores bundniveau og lidt oftere ramme topniveauet. Flere af U15 spillerne været i kamp for U17 – senest var 4 af dem med i weekendens U17 kamp, afslutter Martin Mark, der samlet set er godt tilfreds med starten.

Næste opgave er tirsdag den 13. april kl. 18.00, hvor FCM hjemme tager imod AAB i pokalturneringen. FCM U15 har de seneste 2 år vundet pokalturneringen, så det er en turnering, der vægtes højt i FCM.