Af: Flemming Bjerre

FCM Trænerakademi kører for fuldt blus efter en forsinket start pga. Corona, og de 17 deltagere har nu gennemført 5 af de 8 planlagte kursusdage.

Kursusforløbet henvender sig til trænere i FCM Klubsamarbejdet, der primært arbejder med U8 - U14 spillere, og som ønsker at dygtiggøre sig. Formålet med FCM Trænerakademi er at give trænerne inspiration til gavn for klubben og spillerne, samt at give trænerne nogle værktøjer at arbejde med hjemme i klubberne.

En af underviserne på kurset er Egon Nielsen, der er tidligere divisionsspiller i Ikast og har en solid baggrund bag sig som træner. Egon har herudover de sidste 15 år været tilknyttet DBU Jylland, hvor han primært er beskæftiget omkring U15 piger og jyske hold på pigesiden.

- Vi ønsker at give deltagerne ny inspiration og tilbyder bl.a. aldersrelaterede træningsprogrammer, indlæg fra en række trænere og andre eksperter i FC Midtjylland. Og det hele kobles sammen med praktik på træningsbanen, så der bliver gode muligheder for sparring, fortæller Egon Nielsen.

- Vi har bl.a. haft besøg af Claus Therkildsen fra FCM U17, der har fortalt om, hvordan han har grebet træningen an. Og bagefter har vi været ude på træningsbanen med nogle af U17 spillerne for at prøve tingene af i praksis, fortsætter Egon Nielsen.

- At vi er det samme hold af deltagere gennem hele sæsonen, giver også gode muligheder for sparring. Vi mærker tydeligt, at vi har en god gruppe, der fungerer godt sammen, slutter Egon Nielsen.

God kobling mellem teori og praksis

Vi har talt med et par af kursisterne, hvor den første er Søren Vestergaard. Da kurset startede, var han U12 træner i Spjald IF, men er nu at finde som assistenttræner på Ikast FC U17 drenge.

- Jeg ønsker at dygtiggøre mig og har fået et godt indblik i, hvad det kræver af mig ved at deltage på FCM Trænerakademi. Når man som jeg godt kan lide fodbold, har det været fedt at få et indblik i, hvordan man gør tingene andre steder.

- Jeg har haft et godt samarbejde med de øvrige trænere, fagligt og socialt. Alle kommer for at dygtiggøre sig og lære af andre. Og det har været fedt at have nogle ligesindede at drøfte tingene med, fortæller Søren Vestergaard.

På kurset har der også været besøg af bl.a. en mentaltræner fra FCM og Lasse Juul Jensen fra FCM U14, hvor der efter et indlæg har været prøvet nogle ting af ude på træningsbanen.

- Udover en masse læring har det givet et spændende indblik i, hvad der rører sig i FC Midtjylland, så jeg kan kun anbefale at deltage i FCM Trænerakademi, kommer det fra Søren Vestergaard.

Vi har også fået en snak med Jack Andersen fra Sunds IF. Jack har mange års trænererfaring og er for øjeblikket U11 og U12 drengetræner i Sunds IF. Det har været en udfordring at have spillere nok til 2 hold i hver årgang, så derfor har Sunds IF i denne sæson slået de 2 årgange sammen, og det har ifølge Jack fungeret rigtigt fint. Jack er desuden træner i FCM-licenstræning for U12 drenge.

- Flere andre deltagere fra Sunds har talt godt om kursusforløbet, og da klubledelsen anbefalede mig kurset, fik jeg tilmeldt mig. Der har været nogle super spændende indlæg, fortæller Jack Andersen.

- Vi har haft god tid på kurset, og der har været ventetid mellem emnerne på kurset - det kunne man godt have kortet af. Men jeg vil klart anbefale andre at tilmelde sig FCM Trænerakademi, fortsætter Jack.

- Det giver noget ekstra at møde trænere fra andre klubber, der står med samme problematikker, som vi gør. Det giver værdifuld sparring om, hvordan de løser de udfordringer, vi står over for, kommer det afsluttende fra Jack Andersen.

Forude venter de sidste 3 sessioner, så der er tid endnu til at suge yderligere til sig for de deltagende trænere på kurset.