Om FCM Minilicenstræning
FCM Minilicenstræning er et ekstra træningstilbud til ALLE drenge fra årgang 2013, 2014 og 2015 i vores samarbejdsklubber og træningen kommer til at foregå på fredage fra kl. 16.30-18.00 startende fra uge 32 og indtil sommerferien i 2022 (dog undtaget ferier, helligdage, december og første halvdel af januar). Alt i alt bliver der tale om 34 træninger i Klubsamarbejdets regi.

Vi opretter FCM Minilicenstræning i alle 7 licensområder i FCM Klubsamarbejdet og træningen foregår på skift rundt i samarbejdsklubber i de respektive områder. Nogle gange vil man skulle træne på græsbaner, mens man i vinterperioden vil skulle træne på kunstgræs.

Der er fri tilmelding til træningstilbuddet, så hvis man har en dreng, som bare elsker at træne og spille fodbold, så er tilbuddet for ham uanset hans nuværende formåen på banen. Drømmer knægten – som mange jo gør i den alder – om en dag at skulle spille for FC Midtjylland på MCH Arena eller måske endda i rødt og hvidt for Danmark, ja så er det ikke dumt at tilmelde ham FCM Minilicenstræningen, da de mange træninger i vores regi utvivlsomt vil komme til at gøre ham godt både på og uden for banen.

Afhængig af deltagertallet på det enkelte træningstilbud ønsker vi som min. at aldersinddele, men der kan også blive behov for at inddele drengene i grupper, hvis der er rigtig mange deltagere i et område, hvilket vi naturligvis både håber og tror på. Alt sammen dog under hensyntagen til de sociale relationer indbyrdes imellem drengene.

Pædagogik og retorik
FCM Minilicenstræning er først og fremmest en FED oplevelse, som man som forældre kan være glad for at kunne give sit barn og som man som spiller skal være stolt af at få lov at få. For udover at det er stedet, hvor drengene kan få en faglig god træning med FCM Klubsamarbejdet, så er det også en sjov og anderledes træning, hvor glæden og legen med bolden er i centrum, og man vil derfor efterfølgende kunne tage hjem med masser af inspiration til den daglige træning i FCM samarbejdsklubben.

Vi har udviklet træningsøvelserne i samarbejde med de sportslige- og pædagogiske ledere på Guldminen, som hver dag arbejder med at skabe gode, inspirerende og idrætslige aktiviteter med børn i denne alder. Det har resulteret i et alsidigt øvelseskatalog i børnehøjde – både med bolden og med kroppen i centrum.

Træningen får således stor fokus på den enkeltes udvikling, glæde og trivsel og alt sammen kommer det til at foregå i et trygt miljø, hvor det er helt ok at begå fejl, så længe vi øver og gør vores bedste. Tilgangen fra trænerne vil derfor også være yderst positiv og opmuntrende og med den enkelte dreng i centrum, så vi sikrer udvikling hos hver og én af deltagerne.

Tilmelding
Alle drenge, der spiller fodbold i en FCM samarbejdsklub, og som er årgang 2013, 2014 eller 2015 kan tilmelde sig via boksen herunder. Måske man kan få sin nabo, bedste ven eller andre fra fodboldholdet med, så man sammen kan tage til den ekstra fodboldtræning og få oplevelser derigennem.

Tilmelder man sig FCM Minilicenstræning, betaler man et kontingent for at deltage. I kontingentet er foruden de mange FCM Minilicenstræninger inkluderet strømper, shorts, t-shirt, en fodbold, materialer/faciliteter stillet til rådighed for FCM Minilicenstræningen, fordelagtig rabataftale på supplerende køb af træningstøj samt et sæsonkort til CC Contractor Tribunen ved FCMs hjemmekampe på MCH Arena m.m.

Hvad synes spillere, forældre og trænere om FCM-licenstræning for U10-U11-U12?
Vi laver allerede et træningstilbud for U10-U11-U12, og selvom der vil være forskelle på FCM-licenstræning og FCM Minilicenstræning, så kan man få en god idé om, hvad andre har sagt om FCM-licenstræningen:

Hvad siger spillere?
Hvad siger forældre?
Hvad siger trænere?