FC Midtjylland og FCM Klubsamarbejdet i fuld gang med at forme de kommende generationer af talentfulde fodboldspillere. FCM's fodboldskole er en platform, der giver alle samarbejdsklubber under FCM Klubsamarbejdet mulighed for at deltage, og dermed give deres unge spillere en chance for at lære og vokse inden for sporten.

Jesper Sigen fra FCM Klubsamarbejdet er tovholder på forløbet. ”Fodboldskolerne er meget populære og efterspurgte, og med næsten 600 deltagere er der virkelig grøde i talentudviklingen i regionen”, fortæller den erfarne Jesper Sigen.

Forleden blev to succesfulde fodboldskoler afholdt for årgang 2014 og 2015. Den første fodboldskole den 7. maj var for årgang 2014, og tiltrak stor begejstring fra både spillere og trænere. Den anden fodboldskole 14. og 16. maj var for årgang 2015, hvor de unge drenge var særligt begejstrede over deres første oplevelse på en FCM-fodboldskole - det var uden tvivl starten på noget stort i deres fodboldliv.

Næste step for de disse to årgange er FCM Fodboldskolestævnet d. 15.-16. juni, som foregår med Brande IF som værtsklub, og efter dette stævne udpeges de kommende ATK+ spillere og de kommende licensspillere til den kommende sæson.

For spillere i årgang 2013 foregår FCM Fodboldskolen i den 28. maj, hvor spillerne skal deltage til et træningspas inden de kommende ATK+ og Licensspillere udvælges.

Keepere har deres helt egen udgave af fodboldskolen, og traditionen tro var Gullestrup IF værtsklub for keepere i årgang 2014 og 2015. Keeperne i årgang 2013 samles i Gullestrup IF den 28. maj.

For de mange fodboldpiger i regionen er der også en fodboldskole forløb på vej. Det sker efter sommerferien med et forløb, der vil være meget lig drengenes forløb.

”Vi kan se tilbage på mange nuværende og tidligere spillere, der har været med hele vejen fra fodboldskolerne over FCM-ungdomsholdene til superligaholdet”, fortæller Thomas Hammelev Larsen, leder af FCM Klubsamarbejdet, ”og vi håber at fodboldskolerne også på pigesiden vil udvikle mange spillere til de kommende FCM-hold i pige- og kvindefodbold”.

En kæmpe TAK til alle vores værtsklubber, trænere og deltagere rundt omkring i Ulveland. Uden jer ville fodboldskolen ikke være mulig.