FCM-trænerinformation til FCM Pigefodboldskole

Hej FCM Pigetrænere

Hermed en lang række vigtige informationer omkring afviklingen af FCM Pigefodboldskole.

Trænerbesætning og opgaver
Vi har nu næsten fået alle tilmeldingerne til FCM Pigefodboldskole ind (jeg tror dog der kommer lidt flere). Listen med hvilke trænere, som deltager de enkelte aftener, kan ses herunder.

Det overordnede program for træningsaftenerne kan ses nedenfor.

Program for træningsaftenen
Kl. 16.30 FCM-trænere møder frem
Kl. 17.15 Senest mødetid og registrering af spillere. Herunder udlevering af overtræksveste
Kl. 17.30 Fotografering
Kl. 17.45 Træning
Kl. 19.00 Kampe
Kl. 19.45 Tak for i dag til spillerne
Kl. 20.00 Spisning og gennemgang af spillere

Har I spørgsmål eller kommentarer, så tag kontakt til undertegnede. Det er vigtigt, at vi har styr på tingene, er professionelle og giver ALLE en god oplevelse, og når vi kører efter modellen skitseret på denne side, så skal det nok gå alt sammen – og lidt til :-)

Og så lige til sidst. Det her bliver FEDT og vi kan alle glæde os til at få den fantastiske følelse i kroppen, når vi hver eneste aften mærker, hvor STORT det er at være en del af Ulveland. Lad os give alle disse piger, forældre og trænere en FED oplevelse, når vi møder fremtidens FCM Pigespillere og fans :-)

/Tommy Jensen

Trænerfordeling

Vi har gennem hele sommeren arbejdet hårdt på at finde de sidste trænere til de respektive teams og vi er nu næsten i mål (vi mangler en enkelt til U11 i Center NORD). De endelige teams kommer derfor til at se sådan ud:

Ved ankomst på FCM Pigefodboldskole

Når vi ankommer til FCM Pigefodboldskolen, sørger FCM-træneren sammen med de øvrige FCM Pigefodboldskoletrænere for følgende:

 • Opstille et bord og 2 stole til registrering af spillerne ved indgangen.
 • Overtræksvestene lægges op i nummerorden og klar til udlevering.
 • Bolde, toppe og mål gøres klar (hjælpetrænere).
 • Når spillerne kommer, så sørg for at der er humør på (de er sikkert nervøse) og tjek op på alles navn, adresse, klub, telefonnummer, e-mail og fødselsdato (FCM-skolelederen medbringer en liste).
 • Spørg den enkelte pige, hvad hendes jongleringsrekord er og noter det på det testark, som Centerlederen har medbragt.
 • Udlever herefter den rigtige overtræksvest til spilleren og bed hende tage den på med det samme, så hun ikke evt. kommer til at forbytte med en anden og dermed blive forvekslet med en anden.

Når spilleren er blevet registreret, vises hun ud på banen, hvor der skal trænes. Her samles hun med de øvrige piger og kan løbe rundt og hygge sig med dem. Når alle pigerne er samlet, sørger FCM-træneren for at stille alle pigerne op i farve- og nummerordning og så tages et billede af alle spillere. Billederne bruges i ”Det hemmelige rum”.

Pigernes introduktion til FCM Pigefodboldskole

Alle spillere er blevet tilsendt et link med en introfilm, hvor der bliver sat en masse ord på, hvad deltagelse i FCM Pigefodboldskole er for noget.

Spillerne og forældrene er blevet bedt om at se filmen igennem inden første træningsdag.

Det vil være en fordel, hvis du har gjort det samme. Du kan se den nederst på sitet her (tjek venligst at du ser videoen fra begyndelsen, da den kan være hoppet ind midt i afspilningen).

FCM-trænernes opgaver

FCM Skolelederen
FCM-skolelederen har følgende med ud til første træningsaften:

 • Overtræksveste
 • Trænertøj

Centerlederen
FCM-centerlederen har følgende med ud til træningsaftenerne:

 • Seddel med kontaktdata på spillerne til indregistrering
 • Scoutinglister
 • Testark

Øvrige FCM Pigelicenstrænere
Når pigerne er registreret og har fået en overtræksvest er det FCM Pigelicenstrænernes ansvar at samle pigerne ude på træningsbanen. Her er det vigtigt at tage imod med meget åbne arme og sørge for en god stemning, idet pigerne helt sikkert er nervøse.

Træningen på FCM Pigefodboldskoleaftenen

Husk at der ude på banen skal noget humør på. Ros pigerne og giv dem den bedste fodboldoplevelse i deres liv (de er uanset deres niveau vores fremtidige fans). Træningsprogrammet kan du finde nedenfor.

Mens I træner, er I primært trænere og det er det, som I skal bruge tiden på (så må I notere noget på den enkelte spiller i de korte drikkepauser, der er) – ellers gør I trænere jeres notater umiddelbart efter træningen.

Det er 100 % op til Centerlederen at have styr på fordelingen af spillerne, når der spilles kamp. Vi kalder før den enkelte kamp spillerne sammen og giver klare instrukser om, hvor spillerne skal spille henne i næste kamp. Centerlederen kan benytte kampfordelingsnøglen nedenfor.

NB. Der må IKKE spilles på flere baner end der er FCM Pigetrænere/ledere til stede. Vi skal kunne se alle spillere hele tiden og ingen må have oplevelsen af, at vi ikke netop så den enkeltes gode detalje.

Når træningen/aftenen er helt slut, samles alle pigerne og FCM-skolelederen roser spillerne for indsatsen og siger på gensyn den 4. september i Vildbjerg.

Link til TRÆNINGSPROGRAM 
NB. Tjek videoen nederst på sitet her for at se, hvordan farttest skal laves (vigtigt, så vi kan sammenligne pigernes tider på tværs af de to centre)!!!

Link til KAMPFORDELINGSNØGLE

Efter træningen på FCM Pigefodboldskole

Når træningen er slut og pigerne sendt hjem, går alle vi trænere ind i "Det hemmelige rum", hvor vi dels skal have lidt at spise og dels så skal nedenstående foregå.

Holdinddeling til FCM Pigefodboldskolestævne
- Hvor mange hold og hvor mange spillere der skal være pr. hold gives der besked om senere.
- De respektive hold fra pågældende center skal laves sportsligt lige stærke.
- Det er FCM Skolederen, der har det overordnede ansvar for denne opgave, og derfor også dem, der har det sidste ord.
- Det er vigtigt, at der er fortrolighed om snakkene og at intet slipper ud derfra.

FCM Centerlederen sender endvidere en mail til Tommy Jensen på tje@fcm.dk, hvori der skrives:

 • Retter evt. fejl i navn, klub, fødselsdato m.m. på alle spillere i tilsendt dokument.
 • Er der spillere, som alligevel ikke mødte op til FCM Pigefodboldskoletræningen og som har fortrudt sin tilmelding, så SKAL I skrive dette særskilt i selve mailen.
 • Mails til Tommy Jensen SKAL sendes inden FCM Centerlederen går i seng.
Hvad gør vi, hvis spillere ikke møder op den første træningsaften?

Er der spillere der ikke møder op – følg op på det (ring til spilleren). Hvis det er muligt, så giv dem evt. en chance for at møde op på en anden FCM Pigefodboldskole (tjek evt. dette med Tommy).

FCM Pigefodboldskolestævnet

FCM PIGEFODBOLDSKOLESTÆVNE

 • Foregår i Vildbjerg søndag den 4. september.
 • U16 DM-, U18 DM- og 1. divisionsspillerne fra Vildbjerg SF skal være holdledere for pigeholdene.
 • Alle FCM Pigetrænere deltager sammen med flere pige/kvindetrænere fra Vildbjerg SF og FCM Klubsamarbejdets administration.

Program for Pigefodboldskolestævne
Kl. 10.30  Formøde for trænere/ledere om eftermiddagens forløb og konkrete opgaver i Vildbjerg inkl. sandwich og sodavand

Kl. 12.00  Alle ledere runderer og/eller fremmøderegistrerer i Vildbjerg Hallen og viser folk på plads. Her udleveres også overtræksvest til pigerne.

Kl. 12.30  Informationsmøde i Vildbjerg Hallen. Spillerne skal møde omklædte op (dog ikke med fodboldstøvler på).

Kl. 13.00  Spillerne går på banen, får taget profilbilleder og varmer op.

Kl. 14.00  Kampe og frugt til spillerne.

Kl. 16.30  Fælles afslutning på banerne.

Kl. 16.45  Indrangering af spillerne til tredelt møde med kaffe og kage.

Video med farttest